Etica si VPN-ul

VPN-ul (Virtual Private Network) este o actiune legala si sigura de protectie a datelor si din ce in ce mai multe perosoane vor sa isi activeze aceasta functie pentru a avea mai mare siguranta in mediul online, care a devenit atat de nesigur din cauza multor hackeri care sunt intr-o continua vanatoare de date persoanele. 

Haideti sa privim si din cealalta perspectiva. Daca utilizarea VPN-ului este legala si se foloseste intr-o actiune ilegala, atunci VPN-ul isi schimba caracteristica din legal in ilegal. VPN-ul este un ajutor pentru a se pastrarea datele persoanale si asigura confidentialitatea datelor protejare online, dar daca cineva se foloseste de VPN in deprinderea unei actiune ilegale precum transpimiterea datelor piratete, fapta este ilegala,faptul ca VPN-ul este legal nu schimba cu nimic fapta ilegala deprinsa de persoana respectiva. 

Pentru a lamuri, VPN-ul nu trebuie folosit in deprinderea faptelor ilegale, el este destinat protejarii confidentialitatii datelor de persoane care nu deprind fapte ilegale. In cele mai multe cazuri, firmele au cea mai mare nevoie de un VPN, pentru a nu avea altcineva acces la datele lor. 

Din pacate, VPN-ul se poate utiliza pentru a ascunde fapta ilegala care este facuta de catre o persoana, iar aceasta fapta ilegala tine de persoana, nu de furnizorul VPN, el nu are nicio vina. VPN-ul nu se poate sa fie interzis pentru oameni care intreprind actiuni ilegale prin intermediul acestuia, nu se pot pedepsi oamenii care decis sa foloseasca VPN-ul cu scop ilegal, pentru a toata lumea are acces la el. 

In prezent, din ce in ce mai multe persoane sunt interesate sa creeze ele un VPN-ul, cel mai adesea pentru bani, dar acest fapt incalca etica si fundamentele pe care se bazeaza VPN-ului. Furnizorii VPN-ului trebuie sa se asigure in cazul in care cineva creeaza un VPN ca respecta toata codurile de conduita si condtiile impuse de ei pentru a nu se incalca etica si fundamentele VPN-ului. Daca furnizorii VPN-ului nu reusesc sa ii faca pe cei care vor sa creeze alt VPN sa respecte codurile impuse de ei este foarte posibil ca utilizatorii ca nu aiba incredere ei, pentru ca este pusa in joc siguranta datelor lor, dar acesta este un lucuru bun  pentru a nu se incuraja creearea pe banda rulanta a altor VPN-uri care incalca etica si fundamentele pe care se bazeaza. 

O modalitate prin care furnizorilor VPN  sa li se unifice dorintele, este luarea unei intiative in crearea Internet Infrastructure Coalition sau VPN Trust Initiative, pentru a imbunatati protectia datelor in mediul online. I2Coalition vine in sprijinul celor care se ocupa ce internetul  pentru a asigura cresterea continua a continutului acestuia, in special in America.

Prin urmare, VPN-ul este un lucru foarte bun daca nu este utilizat in scopuri ilegale, dar din pacate nu se poate restrictiona accesul la conectarea cu VPN-ul, ceea ce este un dezavantaj. In schimb, este o functe foarte utila in cazul in care doresti sa iti protejezi datele si confidentialitatea in mediul online.