Lucruri pe care sa nu le faci dupa sfarsitul carantinei

Toata lumea se intreaba “Oare cand se va sfarsi totul?”, dar raspunsul la intrebarea inca nu il stie nimeni. Dar noi ne gandim ca imediat dupa ce se va sfarsi vom incepe sa calatorim, sa ne vizitam persoanele dragi pe care nu le-am mai vazut de atata timp si multe alte lucruri pe care nu le-am putut face in carantina. Dar trebuie sa ne gandim ca inca nu stie nimeni daca va disparea virusul de tot, asa ca nu cred ca vrem sa mergem la bunici imediat dupa ce se sfarseste carantina pentru ca nimic nu este sigur. Stilul de viata nu se poate intoarce la normal brusc dupa toate agitatia asta, poate vor fi masuri dar nu asa exigente dupa ce nebunia asta ia sfarsit. Mai jos voi spune care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le faci imediat dupa ce sa sfarseste carantina. 

Poate te gandesti ca dupa ce se sfarseste carantina sa dai o petrecere, dar acest lucru nu este in tocmai recomandat. Pastrarea distantei sociale ar trebui respectata si dupa ce nu vor mai fi masurile acestea de siguranta, macar pentru o scurta perioada de timp, pentru ca stim foate bine ca perioada de incubatie a virusului este de 12 zile si este suficient ca o persoana din casa noastra sa nu stiu ca are virusul si nebunia se va intoarce din nou. Sau se poate sa ai un invitat care este asimptomatic si in felul acesta poate sa infecteze toti invitati. 

Spalatul pe maini va ramane la fel de important ca si pana acum, la fel si igienizarea casei. Avand in vedere cat de contagios este virusul, dupa gasirea unui vaccin nu inseamna ca nu va mai exista virusul, de aceea este foarte important sa respectam in continuare igiena stricta ca si pana acum. Poate ca spalatul pe maini timp de 20 de secunde ne va ramane mereu in instinct dupa aceasta perioada pentru ca nu este nimic rau. 

Bineinteles ca ne este dor de persoanele pe care nu le-am mai vizitat de atat timp, precum bunicii, parintii, doar ca trebuie sa fim grijuli cu ei, pentru ca putem fi asimptomatici si sunt convinsa ca vrem sa le facem rau persoanelor dragi cu risc mare de imbolnavire. De aceea, ar fi indicat sa nu ii vizitam imediat dupa ce carantina ia sfarsit. 

Ideea de a calatori imediat dupa sfarsirea carantinei nu este una buna, avand in vedere faptul ca zborurile au fost primele masuri luate impotriva virusului si aeroporturile nu sunt cele mai sigure locuri, de aceea ar trebui sa mai asteptam o perioada pentru a pleca intr-o calatorie. 

Asadar, sfarsirea nebuniei acestea va fi un motiv foarte mare de bucurie, doar ca va trebui sa ramanem in continuare responsabili pentru a nu fi motivul intoarcerii pandemiei.