Cercetatorii au descoperit un remediu excelent impotriva mahmurelii

Mahmureala este, fara indoiala, una dintre cele mai neplacute senzatii pe care le poti avea in general atunci cand, dupa o noapte innecata in alcool, te trezesti cu o migrena puternica, intr-o stare de oarecare ameteala. Ma rog, ameteala fiind cea mai generala stare, mahmureala fiind caracterizata prin simptome de: oboseala si slabiciune, sete excesiva si gura uscata, dureri de cap (la care se mai adauga uneori si durerile musculare), greata, varsaturi sau dureri de stomac, somn slab sau scazut (cel mai probabil te vei trezi dupa 5-6 ore daca ai petrecut o noapte intreaga consumand cantiati mari de alcool), sensibilitate crescuta la lumina si sunet, ameteli sau un sentiment al camerei invartindu-se cu tine in timp ce tremuri, o capacitate de concentrare semnificativ redusa, tulburari ale dispozitiei, precum depresie, anxietate si iritabilitate, dar si batai rapide ale inimii. In orice caz, este un stadiu neplacut la care poti ajunge in cazul in care consumi cantitati mari de alcool (cu cat consumi mai mult alcool, cu atat mahmureala va avea simptome mai complexe atunci cand te vei trezi). 

Acum, mahmureala are o multime de leacuri babesti la care ai putea apela atunci cand te afli in aceasta stare. Trebuie neaparat sa mananci, de preferabil o mancare usor acra; se recomanda muraturile si ciorbele cu bors. Se recomanda, de asemenea, si laptele, avand in vedere faptul ca acesta tinde sa diminueze arsurile la stomac (pe care le-ai putea resimti dupa ce consumi vodka, whiskey si alte bauturi cu un grad de alcoolemie mult mai ridicat spre deosebire de bere sau vin). Insa, acum, se pare ca cercetatorii au descoperit un tratament interesant pentru mahmureala. 

Tratamentul ar fi un medicament care ar contine o substanta numita cisteina, care este unul dintre numerosii aminoacizi deja prezenti in organism. Este o substanta care poate fi folosita inclusiv pentru a prelungi perioada de conservare a painii, printre altele. Cercetatorii au experimentat efectele acestei pastile prin intermediul unui grup de barbati care au fost pusi sa bea alcool timp de cateva ore. Un experiment care a fost repetat in sase ocazii diferite. Si, evident, rezultatele au fost vizibile cu ochiul liber. Astfel, celor care le-a fost administrata aceasta pastila le-au fost reduse considerabil simptomele de greata, cefalee, stres si anxietate caracteristice mahmurelii, in comparatie cu celor care li s-a oferit un placebo.

Astfel, cercetatorii sustin ca au reusit, in sfarsit, sa ajunga la o solutie pentru clasicul remediu de a bea in continuare pentru a alunga starea de mahmureala. O solutie care poate avea efecte destul de negative asupra ficatului pe termen lung. Astfel, aceasta pastila contribuie la reducerea stresului si a anxietatii, iar cercetatorii sunt convinsi de faptul ca administrarea ei ar putea convinge o multime de oameni sa nu mai bea in continuare pentru a alunga starea de mahmureala. Astfel, barbatii care au consumat pilulele din cisteina au suferit mult mai putine dureri de cap dimineata dupa ce au baut, conform rezulatelor acestui experiment.